Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND) şi Reţeaua Naţională Antisărăcie – Includere Socială (RENASIS) vă invită pe data de 17 octombrie 2008 , ora 10.00, la vernisajul expoziţiei cu desene realizate de copii din câteva şcoli din România, intitulată „Joacă-te cu mine!”, organizată cu sprijinul Camerei Deputaţilor, la Palatul Parlamentului, intrarea Izvor, nivel S2, Sala de Expozitii Constantin Brancoveanu.

Acest eveniment este organizat cu ocazia Zilei Mondiale pentru Eradicarea Sărăciei, sărbătorită în fiecare an în întreaga lume în data de 17 octombrie şi doreşte să atragă atenţia asupra situaţiei de sărăcie extremă în care se află în jur de 600 de milioane de copii, adică mai mult de 30% dintre copiii ce trăiesc în ţările în curs de dezvoltare. Dintre aceştia 30.000 de copii mor zilnic din lipsa hranei necesare. (sursă: UNICEF) Eradicarea sărăciei severe este primul dintre cele opt Obiective de Dezvoltare ale Mileniului (ODM), prezentate în cadrul Declaraţiei Mileniului în septembrie 2000 la Summit-ul Mileniului. Această Declaraţie a fost adoptată de 191 de ţări, printre care şi România.

Reţeaua Naţională Antisărăcie – Includere Socială (RENASIS) este formată din 13 membrii din întreaga fiind înfiinţată în noiembrie 2007 şi are ca principale obiective să aducă problematica sărăciei şi a excluziunii sociale în atenţia publică, să susţină informarea şi conştientizarea cetăţenilor români asupra principiilor şi mijloacelor specifice de combatere a sărăciei, urmărind întărirea capacităţii organizaţiilor neguvernamentale din Romania de a acţiona în acest sens.

Detalii despre eveniment puteţi obţine la tel. 021.3100177 sau mail fond.office@gmail.com , persoană de contact: Adela Rusu, coordonator FOND sau la tel. 021.2304013, persoană de contact : Cristina Loghin, RENASIS.

Reclame