CATEVA PROIECTE INITIATE DE CATRE ORGANIZATIILE MEMBRE IN TARILE MENTIONATE IN STRATEGIA ROMANIEI DE COOPERARE PENTRU DEZVOLTARE PANA IN 2007

1. TITLUL PROIECTULUI: „Parteneriate Organizationale pentru Dezvoltare”

ORGANIZATIE: PROWOMEN

OBIECTIV SI GRUP TINTA: Proiectul isi propune sa contribuie la cresterea capacitatii de dezvoltare organizationala a reprezentantilor sectorului neguvernamental din Republica Moldova si din judetele de granita din Romania (Botosani, Galati, Iasi si Vaslui).

PERIOADA DE DESFASURARE: 01.12.2006 – 31.11.2007

LOCUL DE DESFASURARE AL PROIECTULUI: Proiectul se va desfasura de ambele parti ale granitei atat in Iasi, Romania cat si in Chisinau, Republica Moldova.

2. TITLUL PROIECTULUI: „Parteneriat transfrontalier pentru dezvoltarea serviciilor socio-educationale pentru tineri”

ORGANIZATIE: PROWOMEN

OBIECTIV SI GRUP TINTA: Scopul general al proiectului este de crestere a capacitatii sectorului educational din Republica Moldova de a oferi servicii de prevenire a riscului de excluziune sociala e persoanelor dezavantajate din regiune.

PERIOADA DE DESFASURARE: 01.12.2006 – 30.06.2008

LOCUL DE DESFASURARE AL PROIECTULUI: Proiectul se va desfasura de ambele parti ale granitei in Romania si in Moldova.

3. TITLUL PROIECTULUI: „Formare de formatori in sistemul logistic pentru gestionarea contraceptivelor din Georgia”

ORGANIZATIE: SOCIETATEA DE EDUCATIE CONTRACEPTIVA SI SEXUALA

OBIECTIV SI GRUP TINTA: Formare de formatori pentru training in sistemul logistic pentru gestionarea contraceptivelor in Georgia.

PERIOADA DE DESFASURARE: noiembrie – decembrie 2005

LOCUL DE DESFASURARE AL PROIECTULUI: Georgia

4. TITLUL PROIECTULUI: Programul Umanitar pentru Achizitionare de Bunuri în Kosovo”

ORGANIZATIE: WORLD VISION ROMANIA

OBIECTIV SI GRUP TINTA: Proiectul si-a propus sa sprijine familiile si comunitatile din Kosovo, afectate de criza razboiului inter etnic si sa contribuie la stabilirea/restabilirea legaturilor comerciale dintre România si Kosovo prin contributia la dezvoltarea parteneriatului si comertului regional.

PERIOADA DE DESFASURARE: decembrie 1999 – martie 2000

LOCUL DE DESFASURARE AL PROIECTULUI: Proiectul s-a desfasurat in regiunea Mitrovita din Kosovo, unde World Vision Romania a implementat un program de asistenta umanitara si reconstructie in valoare de 1,9 mil$, cu sprijinul US AID. Un numar de dousprezece companii romanesti au fost antrenate in derularea acestui proiect si au furnizat materiale de constructie.

PATRIR: COOPERATIVE PEACE PROJECT MOLDOVA TRANSNISTRIA

Avand o faza initiala de 3 ani, si tintind pe termen lung la o implicare multisectoriala pentru construirea pacii, Proiectul de Cooperare pentru Pace este coordonat de PATRIR si TRANSCEND pe plan international, impreuna cu partenerii locali Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO) si Comitetul Comun pentru Democratizare si Conciliere (JCDC) din Chisinau si „World Window” din Tiraspol. Proiectul este dedicat promovarii parteneriatului si dialogului constructiv, precum si angajamentelor pozitive, atat in cadrul societatii civile cat si intre societatea civila si autoritatile de pe ambele maluri ale Nistrului.

Scopul initiativei este sa contribuie la transformarea pasnica a conflictelor intre si din interiorul celor doua maluri ale Nistrului. Totodata urmareste sa capaciteze si sa implice societatea civila locala si un cadru larg de actori sociali in transformarea activa a conflictelor din Moldova-Transnistria. Acest lucru se va realiza prin accesarea si adaptarea de abilitati, metode si experiente internationale si prin dezvoltarea unor initiative locale specifice care sa satisfaca nevoile locale din Moldova-Transnistria.

CAMPANII

Campania CARITAS Romania – „Fa un gest de solidaritate! – Oamenii din sudul Asiei au nevoie de ajutorul tau!”

Campania „Fa un gest de solidaritate! – Oamenii din sudul Asiei au nevoie de ajutorul tau!” a deschis o noua dimensiune a muncii pentru Confederatia Caritas Romania si cele 11 organizatii membre: angajamentul pentru programe internationale prin care oameni si organizatii din Romania arata solidaritatea lor concreta pentru oameni din tarile cele mai sarace, respectiv tarile afectate de dezastre naturale grave.

Scopul campaniei a fost strangerea de fonduri pentru sprijinirea persoanelor afectate de tsunami in Asia de Sud si pentru a finanta proiecte concrete in tarile afectate. Campania a fost derulata in bisericile catolice din Romania.

Organizatia Salvati Copiii: „Rescrie viitorul”

Rewrite the future – Rescrie viitorul este campania lansata de Alianta Salvati Copiii in peste 40 de tari, in septembrie 2006, sustinuta si de Salvati Copiii Romania.

Sustinand includerea ajutorului pentru educatie ca a patra componenta a ajutorului umanitar in situatii de conflict armat (alaturi de hrana, servicii medicale si adapost), Salvati Copiii a delimitat obiectivele campaniei:

1. Sa asigure educatie de calitate pentru 8 milioane de copii pana in 2010:

Sa aduca la scoala 3 milioane de copii nescolarizati

Sa aduca imbunatatiri calitatii educatiei pentru inca 5 milioane de copii

2. Sa stabileasca rolul educatiei ca un mijloc de protejare a copiilor de conflictele armate

3. Sa asigure fondurile necesare (450 milioane USD)

De asemenea, Salvati Copiii Romania a reusit sa stranga fondurile necesare pentru achizitionarea a 300 de ghiozdane cu rechizite, carti, paturi si apa pentru copiii din sudul Afganistanului, tara macinata de conflicte militare si al carui numar de copii nescolarizati aflati la varsta scolii primare depaseste 1.100.000. Rechizitele au fost trimise si au fost distribuite copiilor in data de 14 decembrie 2006.

Reclame