Seminarul desfasurat in data de 29 ianuarie 2009 si organizat de FOND la British Council, s-a dorit a fi un bun prilej de informare cu privire la prevederile acestui acord si la pozitia Romaniei in acest context.

Acest eveniment a fost organizat in cadrul proiectului „Development Cooperation in Romania: Building Foundation for Policy Work” iar printre invitati s-au numarat Florent Sebban (Departamentul Relatii Europene, platforma franceza Coordination Sud), Monica Alexandru (Directia Asistenta pentru Dezvoltare, Ministerul Afacerilor Externe), dir. gen. adj. Dan Maxim (Departamentul pentru Comert Exterior, Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Au fost prezentate principalele prevederi ale acestui acord, aranjamentele institutionale, precum si o scurta istorie a relatiilor dintre Uniunea Europeana si tarile din Grupul ACP. Acordul de la Cotonou este considerat a fi unul din documentele de baza ale politicii de cooperare pentru dezvoltare. Semnat la data de 23 iunie 2000, pe o perioada de 20 de ani, el semnifica un parteneriat intre Comunitatea Europeana, statele membre si Grupul de state ACP-Africa, zona Caraibelor si Pacific. Acesta cuprinde mai multe dimensiuni –cooperarea pentru dezvoltare, cooperarea economica si comerciala, dimensiunea politica, implicarea societatii civile si a altor actori non-statali.

Mai multe detalii despre acest eveniment gasiti pe site-ul FOND: http://www.fondromania.org.

Reclame