23-24 ianuarie, Bucuresti, sediul CENTRAS

On the 23-24th January the second FOND General Assembly took place in Bucharest. On the first day the assembly tackled issues related to the development of the platform, its achievements and its future plan of actions for 2008. Moreover, three other organizations adhered to the platform: the Institute of Public Policies, A.R.T.Fusion Association and The Youth for the Future 2006 Association. On the second day we had three important guests: Robin Barnett, His Majesty’s Ambassador, The British Embassy in Romania, Ana Maria Almasan, The Foreign Affaires and ODA Office within the MFA, and Jan Sorensen, Resident Coordinator/UNDP Resident Representative in Romania .

In data de 23 ianuarie a avut loc a doua Adunare Generala FOND al carei obiectiv a fost:

  • trecerea in revista a activitatilor desfasurate in anul 2007 (au fost prezentare rapoartele de activitate ale consiliului director, ale coordonatorului de platforma si ale grupurilor de lucru FOND)
  • initierea unui grup de lucru care sa elaboreze viziunea si misiunea FOND
  • evaluarea bugetului FOND pe 2008
  • elaborarea unui draft pentru planul de actiuni FOND in 2008

Tot in prima zi a fost aprobata aderarea in cadrul federatiei FOND a urmatoarelor organizatii:

1. Institutul de Politici Publice – Institutul are o experienta valoroasa in ceea ce priveste consolidarea democratiei, a statului de drept si a bunei guvernari, in acest sens stabilind  contactele cu experti din tarile prioritare pentru asistenta (în special Republica Moldova si Georgia).

2. Asociatia A.R.T.Fusion –  Misiunea lor este creşterea gradului de responsabilizarea sociala a tinerilor, a transformarii acestora in persoane active si care se implica in solutionarea problemelor pe care le are comunitatea in care locuiesc. Din 2007 au intrat intr-un proiect de responsabilizare globala. Organizeaza de asemenea training-uri utilizand tehnica Teatrului Forum si reprezentari de strada.

3. Asociatia Tineri pentru Viitor 2006 Petrila – Sunt o asociatie de 100 de tineri care au facut din 2006 nenumarate proiecte din domeniul integrare europeana si drepturile omului si au participat la proiectele Youth in Action cu nenumarati parteneri straini. Sunt o asociatie care in prezent numara 300 de voluntari.

In data de 24 ianuarie printre invitatii oficiali s-au numarat:

  • Robin Barnett, Ambasadorul Marii Britanii in Romania
  • Ana Maria Almasan, Director Adjunct Pentru Relatii Externe si Dezvoltare, Ministerul Afacerilor Externe
  • Jan Sorensen, Coordonator Rezident UNDP in Romania

Discutiile au avut ca subiect posibilitatile de finantare si de colaborare pentru organizatiile FOND in anul 2008.

Descarca de aici discursul ambasadorului Marii Britanii.

mesajul-ambasadorului-cu-ocazia-adunarii-generale-a-fond.doc

Descarca de aici articolul „Romania ca si donator”, Sandra Pralong – Revista 22

romania-ca-si-donatorsandra-pralongrevista-22.doc

FOND in presa – click aici

Pentru a vedea fotografii de la acest eveniment vezi Poze de la evenimente.

Reclame