27-28 septembrie, Cluj-Napoca

Trainingul organizat de catre PATRIR Institutul Roman Pentru Actiune, Instruire si Cercetare in Domeniul Pacii,  cu tema „Resurse pentru Campanii de Constientizare si Advocacy pe tema Educatiei pentru Dezvoltare” (AARRDE) a fost gandit cu scopul de a oferi organizatiilor din aceasta regiune informatii si instrumente necesare pentru derularea unor proiecte in cadrul politicii nationale de cooperare pentru dezvoltare. S-a beneficiat de asistenta constand in resurse financiare si umane (traineri) din partea DEEEP -Development Education Exchange in Europe Project.

Temele abordate au fost:

  • Contextualizarea inceperii derularii de proiecte de cooperare pentru dezvoltare si  educatie pentru dezvoltare in Romania.

  • Practici de constientizare si advocacy derulate atat la nivel UE cat si la nivel national in alte state membre ale Uniunii Europene.

  • Idei de proiecte de educatie pentru dezvoltare pentru Romania

  • Scoala de Vara Educatie pentru Dezvoltare Romania 2009

Cei 17 participanti din Cluj-Napoca, Timisoara si Bucuresti au reprezentat 5 organizatii membre FOND, cateva licee din Cluj-Napoca si alte ONG-uri din Cluj.

 

Cu aceasta ocazie a avut loc si intalnirea grupului de lucru Educatie pentru Dezvoltare din cadrul FOND ce isi va continua activitatea avand ca obiective principale:

  • Organizarea Scolii de Vara  in Romania cu tema Educatie pentru Dezvoltare in 2009

  • Derularea altor proiecte de constientizare si cresterea capacitatii societatii civile si a autoritatilor in vederea realizarii unor proiecte de succes.

 

Pentru a vedea fotografii de la acest training vezi Foto de la evenimente.

Reclame