Bucuresti, 16 octombrie 2007

 

Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) si Comisia Europena, cu sprijinul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile, World Vision Romania si al Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare organizeaza in data de 16 Octombrie 2007 o dezbatere nationala pe tema promovarii Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului.

 

Scopul dezbaterii este de a constientiza actori importanti din sfera societatii civile, membrii Parlamentului si mass media, cu privire la necesitatea implicarii in actiuni de promovarea a Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului. Evenimentul este foarte important in contextul angajamentelor asumate de catre Romania ca stat membru al Uniunii Europene.

 

Dezbaterea este organizata simultan in cele 12 noi state membre ale UE si face parte din eforturile Natiunilor Unite si ale Uniunii Europene de a promova Ziua Internationala pentru Eradicarea Saraciei.

Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (ODM) constituie componenta principala a Declaratiei Mileniului, adoptata in septembrie 2000 la Summit-ul Mileniului, de 191 tari, printre care si Romania. Integrarea in Uniunea Europeana aduce dupa sine o serie de noi responsabilitati pentru tara noastra in ceea ce priveste atingerea ODM, printre care pot fi mentionate angajarea activa in politica de dezvoltare pentru cooperare internationala si implicarea in actiuni ce vizeaza promovarea si constientizarea ODM.

Reclame