„Cooperarea internationala pentru dezvoltare: oportunitati pentru organizatiile neguvernamentale si autoritatile publice din Romania”

Pe 12 iunie, la Sibiu, s-a tinut prima sesiune de informare FOND cu privire la politica de cooperare internationala pentru dezvoltare. Seminarul a fost organizat de catre FDSC, cu finantare de la USAID prin World Learning for International Development, si a fost sustinut de catre Claudia Iatan, Coordonator National de Platforma FOND si Denisa Brand-Jacobsen, Coordonator de Program,  PATRIR si membru al Consiliului Director FOND.

Printre tematicile abordate s-au enumerat:

  1. Cooperarea internationala pentru dezvoltare. Politicile europene de cooperare pentru dezvoltare si cadrul institutional. Strategia nationala a Romaniei de cooperare internationala pentru dezvoltare. 

  2. Oportunitati pentru organizatiile neguvernamentale din Romania in domeniul cooperarii internationale pentru dezvoltare. Surse de finantare la nivel european. Parteneriate si retele de ONG-uri europene.

  3. Prezentarea Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania (FOND). Obiective si activitati pe termen mediu şi scurt.

La seminar au participat reprezentanti din 13 organizatii din Sibiu, Medias si Hunedoara, iar problematicile ce au fost ridicate in urma seminarului au cuprins:

  1. Modificarea legii voluntariatului in vederea promovarii unei mai mari participari in randul cetatenilor si mai ales al tinerilor;

  2. Oportunitatile de colaborare si schimb de experienta intre organizatiile membre FOND si alte organizatii locale non-membre;

  3. Modalitati de a implica organizatiile locale care deruleaza deja proiecte internationale in cadrul proiectelor viitoare FOND.

Pentru a vedea fotografii de la acest eveniment vezi Foto de la evenimente.

Reclame